2020-09-15 08:42:12• hírek • közlemény

Ingyenes egészségügyi maszkokat kapnak a hátrányos helyzetű személyek

A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szeptember 15-én, kedden kezdi meg az egészségügyi maszkok INGYENES kiosztását hátrányos helyzetű személyeknek! Az akció Szatmárnémeti területén 4 helyszínen zajlik, naponta 8.30 és 14.30 között egészen péntek, szeptember 18-ig.

 

 

Az ingyenes maszkokra az alábbi kategóriák egyikébe tartozó személyek jogosultak: akik szociális segélyt kapnak, akik családfenttartási segélyt kapnak, idősek, akik havi 704 lejnél kisebb nyugdíjat kapnak, a fogyatékkal élő emberek, akiknek csak a fogyatékosok védelméről és jogainak ismertetésével kapcsolatos munka nyomán van bevételük, amelyet a 448/2006-os Törvény 42. és 58. cikkelye szabályoz. 


Az operativitás kedvéért a hátrányos helyzetű személyek a város alábbi 4 kialakított pontján juthatnak a maszkokhoz: 

  • a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság székhelyén, Ilișești utca, 4 szám alatt: - a 14 Mai lakónegyed és a környék lakóinak;
  • a Hegyi (Lucian Blaga) utcai, 409 szám alatti ingatlanban: - a Carpați I, II, 17-es lakónegyedek, a Hegyi (Lucian Blaga) és Lókert (Curtuiuș) utcák és környékük lakóinak;
  • a Maurer Alapítvány székhelyén, a Bercsényi (George Coșbuc) utca, 5 szám alatt: - a Deák Ferenc (Titulescu) tér valamint a Központi és környék lakóinak;
  • az ,, Új Remény” Szociális Központban, a Nagy Lajos (C.A.Rosetti) utca, 2/A szám alatt: - 14,15,16-os valamint a Soarelui lakónegyedek és környékük lakóinak.

Azok a személyek, akik szociális vagy családfenttartási segélyt kapnak, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság székhelyén vehetik át a maszkokat.


Az akció az érvényben levő előírások teljes betartásával, valamint a lakosok és személyzet biztonságát figyelem előtt tartva zajlik. További információkat a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság munkatársaitól lehet igényelni a 0261-714195 telefonszámon, vagy a info@dassatumare.ro e-mail címen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: